Besparen én de fiscus
te vriend houden

Op verjaardagen kan het een dankbaar onderwerp zijn. De overheid, de fiscus, en wij – hardwerkende Nederlanders. Nee, belasting betalen is niet leuk. Maar als we het slim doen, verzachten we de pijn. Bij veel ondernemers valt er zowel zakelijk als privé de nodige winst te behalen. Daar doen wij bij Axxino onze uiterste best voor. Soms leidt dat tot grote klappers, maar meestal tot een optelsom van kleine besparingen. De moeite waard. Lees verder!

Axxino sfeer afbeelding
Onze Diensten

Wat je mag verwachten.
En meer.

Juridische structuur

Het is een basisvraag: wat wordt je rechtsvorm? Eenmanszaak? BV? VOF? Elke rechtsvorm heeft zijn eigen fiscale regels én juridische consequenties. Fiscale optimalisatie begint hier: de juiste rechtsvorm kiezen. Begin je als zzp’er en boek je een mooie winst? Heb je meerdere activiteiten en wordt het tijd om deze te splitsen? Wij houden je scherp. We bekijken wat het meest voordelig is voor je, en geven je daarin helder advies.

Investeringen

Als je investeert, is het zaak om dat fiscaal zo gunstig mogelijk te doen. Er zijn bijvoorbeeld verschillende soorten investeringsaftrek. Je kunt kopen of leasen, en dat privé of zakelijk doen. Je moet goed omgaan met afschrijvingen. Je investeringen kunnen van invloed zijn op je activa. En trouwens, wat is het beste moment, ook qua cashflow? Betrek ons bij je investeringen, dan halen we het onderste uit de kan.

Estate planning

Je vermogen én de overdracht daarvan, vraagt om zorgvuldige afwegingen. Tijdig. Samen bedenken we wat de beste fiscale structuur is (denk aan een holding of een zgn. STAK). Maar we bekijken ook hoe je de belasting op je nalatenschap minimaliseert en schenkingen fiscaal efficiënt plant. Het zijn geen dagelijkse onderwerpen voor je. Daarom attenderen wij je op aandachtspunten én bedenken oplossingen.

Bedrijfsoverdracht

Prachtig is het, als een bedrijf binnen de familie kan worden overgedragen. Maar ingewikkeld kan het ook zijn. Hoe kan je je bedrijf belastingvriendelijk overdragen? Welke aanknopingspunten biedt de Bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) hierbij? Laten we samen tot een goed plan komen, dat recht doet aan alle belangen: van jou als ondernemer, van je opvolger, en van het bedrijf.

Kees van de Kraats
Kees van de Kraats
Partner

“Heb je het idee dat je teveel belasting betaalt? Natuurlijk kan dat zo lijken, omdat niemand met plezier de kas van de fiscus spekt. Maar bel ons gerust voor een second opinion. Dan checken we je fiscale situatie en de besparingsmogelijkheden”

Alsjeblieft, alvast een paar pluspunten

12

Maandelijks helder
inzicht in je cijfers

De beste manier om je bedrijf te sturen: op basis van actuele cijfers. Maandelijks. Niet achteruitkijken, maar weten waar je staat en vóóruit kijken. Gaan we je bij helpen.

€0,-

Betaal geen cent
belasting teveel

Laten we proberen alle fiscale regelingen optimaal te benutten. Zodat je zo min mogelijk belasting betaalt, en bovendien op een gunstig moment. Leuker kunnen we het niet maken.

100%

Ontzorgd op het gebied
van HR en salaris

De ingewikkelde kant van personeel. De cijfers. De contracten. En soms het gedoe. We helpen je erbij, en zorgen dat je geen omkijken hebt naar de salarisadministratie.

Het grote netwerk van specialisten rond Axxino

Als je leest waarbij wij je kunnen helpen, denk je misschien dat we wel héél veel weten. Een beetje klopt dat. We hebben veel kennis en ervaring op het gebied van financiële administratie, bedrijfsvoering, fiscale zaken, personeelszaken, etc. In veel gevallen meer dan genoeg om je te helpen. Maar: niet altijd.

Daarom beschikken wij over een groot netwerk van specialisten om ons heen. Soms leggen we een vraagstuk bij hen neer, omdat het zó specifiek is, dat het om de blik van een specialist vraagt. Soms toetsen we alleen even onze gedachten en conclusies. En vaak werken we samen, waarbij we allebei onze kennis, inzichten en ideeën inbrengen.

Het is goed als je dat weet. Je hoeft dus niet zélf allerlei specialisten bij elkaar te zoeken. Je kan je de kosten van een prijzig accountantskantoor besparen. En je hoeft niet bang te zijn dat wij het basiswerk goed regelen, maar op moeilijke vraagstukken een onvoldoende scoren. Integendeel. Samen met onze specialisten bieden we de allerbeste oplossingen. Tegen gunstige tarieven. En met alle plezier.

Een offerte: de eerste cijfers waar we het samen over hebben